2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

Skaniausieji

Šventės atėjo ir praėjo, laikas suvesti galus:)


Geriausiais, skaniausiais ir visaip kaip geriausiais Kalėdų stalo valgiais pripažinti:




Silkė su pomidorų padažu.

Receptas iš Beatos virtuvės

Man labiausiai patiko, kad viskas greitai ir lengvai paruošiama, nereikia kankintis tris dienas ir tris naktis.
Paverkiau truputį prie svogūnų, tai ir tiek tos kančios.
Aš jokių šaldytų gerų grybų neturėjau, tai naugojau pievagrybius elementariuosius parduotuvinius.

Trys paprasti gamybos žingsniai

Pakepam svogūnus


Pakepam grybus
Sumaišome 

Kai atšąla dedame ant silkės.


Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais.

Brangus, lengvai gaminasi, ilgai galioja, labai skanus:)
Gamindama rėmiausi keliais receptais, todėl autorystė sunkiai nusakoma:)
Nerealus pyragas, kepiau 2 vnt., galvojau liks ir kitoms Kalėdoms , bet nė velnio - dabar jau likę tik keli gabaliukai:)



Apelsinų džemas.

Receptas iš Skanaus gyvenimo
Čia iš tų receptų, kai gaminama tris dienas ir tris naktis:)
Jei rimtai, tai apelsinų virimo procesas užtrunka ilgai (3 kartus po 30 minučių kas 3 valandas).
Teko procesą išskaidyti per 2 dienas:)
Pavyko, sakyčiau, puikiai.
Palyginus su parduotuviniu apelsinų džemu, spalvų skirtumas ryškus.
Kai vyras paklausė, kodėl šis džemas tokios rudos spalvos, o parduotuvinis - skaisčiai geltonas, man net nespėjus sureaguoti, sūnus pareiškė, kad parduotuviniame gi, pilna visokių džiklių ir chemijos, todėl jis ir yra geltonas, o šitas - natūralus:)







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą