2013 m. gruodžio 27 d., penktadienis

Variacijos žuvų tema

Viena iš maloniausių tamsių vakarų veiklų – gelbėjimosi rato auginimas aplink liemenį. 
Jei apskritai dar atsimename, kur tas liemuo yra.
Kita vertus, kartais reikia džiaugtis, kad bent kaklas vis dar lengvai atpažįstamas.
Kažkaip paskutiniu metu vis prisiperkame žuvies.
Tai reik iš jos kažką daryt:)

Paskutiniai eksperimentai:


Šamas su prieskoniais, keptas orkaitėje


Išspaudžiau citrinos sultis, sumaišiau su sojų padažu ir šiek tiek cukraus. Tokį padažiuką užpyliau ant nulupto šamo.
Sudėjau visokius prieskonius, kuriuos turėjau po ranka - druska, pipirai, švieži čili pipirai pjaustyti, patražolės ir salierai - skyniau iš po storo sniego sluoksnio darže, ko pasekoje valandą vaikščiojau mėlynomis rankomis:)

Kepiau orkaitėje apie 45 min.
Labai skanu.





Skumbrė, kepta orkaitėje

Šviežias skumbres kelis kartus įpjoviau įstrižai.




Užpyliau citrinos sulčių, prifarširavau žuvų pilvus smulkiai pjaustytu česnaku, pabarsčiau druska, pipirais ir džiovintomis žolelėmis.
Garnyrui įdėjau kelis pomidorus, papriką.

Kepiau orkaitėje apie 45 min.
Irgi labai skanu.










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą