2014 m. gegužės 26 d., pirmadienis

Japoninės garstyčios (bastutis)/Mizuna

Kovo pradžioje šiltnamyje pasėtos Japoninės garstyčios Mizuna (Brassica rapa ssp. japonica) jau duoda nemažą derlių. 

Dar mažai pas mus žinomas augalas labai vertingas, turi antioksidantų, vitaminų C, A, folio rūgšties, kalcio. 
Pikantiškoji Mizuna kilusi iš Japonijos ir naudojama šviežia salotoms kaip garžgarstė, kaip prieskonis sriuboms, keptiems patiekalams, taip pat puikiai tinka žaliesiems kokteiliams, padažams (pesto), galima dėti ant picų, sumuštinių, į padažus, užpilus ir t.t. 



3 komentarai:

  1. Kur galima jų įsigyti? Rasčiau jų ten, kur salotu seklos parduodamos?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš šiais metais jų niekur neradau pirkti.
      Ieškojau ir internete ir parduotuvėse, deja nesėkmingai:(

      Panaikinti